Generelt

Hvad er en auktion?

En auktion er en salgsmekanisme, hvor varer eller ejendele sælges til den højest bydende.
Auktionen kan foregå fysisk eller online.

Hvad er AnotherAuction?

AnotherAuction er et online auktionshus som er baseret på selvbetjening. AnotherAuction arrangerer og leder auktioner, hvor varer og ejendele bliver solgt til den højest bydende. Alle bud på AnotherAuction er et vindende bud, da man ikke kan byde lavere end sælgers mindstepris. Hvis en byder aflægger et bud på mindsteprisen, kan vedkommende være heldig at få varen til denne pris hvis ingen andre byder over inden auktionen udløber.

Hvem sælger på AnotherAuction?

Det er både private og forhandlere som sælger deres ting hos os. Det kan ses på den enkelte auktionsside om sælgeren er privat eller forhandler.

Hvad er forskellen på en fysisk og en online auktion?

En fysisk auktion foregår på et bestemt sted, hvor budgiverne er til stede i salen. En online auktion som AnotherAuction foregår via internettet, hvor budgiverne kan deltage fra hvor som helst.

Hvordan fungerer en auktion?

På en auktion præsenteres varer for budgiverne, som afgiver bud. Der er sat en mindstepris fra sælgers side som er det laveste mulige startbud. Den højest bydende vinder varen, når auktionen slutter.

Hvad er de typiske varer, der sælges på auktion?

Hos AnotherAuction har vi et meget bredt udvalg af varer. De typiske varer inkluderer alt fra kunst, antikviteter, smykker, biler og maskiner til møbler og inventar.

Deltagelse i auktioner

Hvordan kan jeg deltage i en auktion?

Du kan deltage ved at oprette en gratis brugerprofil på AnotherAuction.dk. Dette giver dig nem afgang til at sælge og byde på varer.

Er der en aldersgrænse for at deltage i en auktion?

Ja, du skal være mindst 18 år for at deltage i en auktion.

Hvordan registrerer jeg mig for at byde på en auktion?

På forsiden finder du en hvid knap som hedder ”Opret gratis konto”. Her indtaster du generelle oplysninger som dit navn, adresse, mail og mobilnummer samt et valgfrit brugernavn.

Husk for at byde på en auktion skal du indtaste dine betalingsoplysninger under ”Min side” i menuen og derefter ”Mine betalingsmetoder”.

Hvad betyder “minimumspris”?

Minimumsprisen er det minimumsbeløb, som sælger er villig til at sælge sine varer for og er dermed det laveste bud man kan afgive som køber.

Skal jeg betale et gebyr for at byde på en auktion?

Nej, det er helt gratis at byde på vores auktioner. Hvis du er den heldige vinder, opkræver vi et købergebyr på 10 % af hammerslagsprisen.

Kan jeg deltage i en auktion, selvom jeg ikke er fysisk til stede?

Ja, AnotherAuction er kun online og du kan deltage i en auktion fra hvor som helst.

Kan jeg byde på flere varer samtidig?

Ja, du kan byde på flere varer på samme tid, så længe du følger auktionshusets regler og har tilstrækkelig økonomisk kapacitet.

Kan jeg returnere en vare, hvis jeg fortryder mit køb?

Både ja og nej. Alle salg på auktion er normalt endelige, og varer kan ikke returneres, men hvis auktionen er sat til salg af en forhandler, har man 14 dagens fortrydelsesret og kan derfor levere varen tilbage i samme stand som den blev modtaget inde for den periode.

Hvordan betaler jeg for de varer, jeg har købt?

Forud for dit bud på en auktion skal du indtaste dine betalingsoplysninger. Dette gøres efter du er logget ind ved at gå til ”Min side” og ”Mine betalingsmetoder”. Når du vinder en auktion, bliver pengene automatisk trukket fra din konto.

Kan jeg byde anonymt på en auktion?

Ja, når du opretter en gratis konto, vælger du selv det brugernavn som må vises til alle andre.

Salg af genstande

Giv 3 gode grunde til at sælge på AnotherAuction frem for andre salgsplatforme?
  • AnotherAuction er en meget overskuelig platform som er helt gratis at bruge. Man betaler kun ved salg. Sælgersalæret er lavt og man kan nemt indregne det i sin indtastede mindstepris.
  • Når du sætter dine varer til salg, bliver du ikke ringet op af adskillige folk som vil slå en handel af med dig på halvdelen af hvad du forlanger, som man kender fra andre steder. Du har sat din mindstepris, og dine varer bliver ikke solgt til mindre end det – punktum.
  • Når en person har budt på dine varer, bliver din auktion highlightet således andre kan se at nu bliver varen solgt til det budte beløb ved auktionens ende, og det giver andre en sidste chance for at byde en smule mere for dine varer. Derfor får du maksimum pris for dine varer igennem AnotherAuction.
Beholder jeg selv mine varer imens de er til salg eller skal de afleveres et sted?

Ja, du beholder selv dine varer indtil de bliver solgt.

Hvordan kan jeg sælge mine varer gennem AnotherAuction?

AnotherAuction bygger på ren selvbetjening. Du opretter ganske enkelt en gratis konto på AnotherAuction.dk og du er klar til at sætte dine ting til salg. Efter du er logget ind, trykker du

blot på knappen ”Sæt til salg” på forsiden. Herefter bliver du guidet igennem nogle spørgsmål og du har nu dine varer på auktionen – helt gratis.

Hvor hurtigt får jeg pengene fra mine solgte varer?

Pengene fra køber kommer i depot hos AnotherAuction og frigives til sælger 20 dage efter udleveringen til køber, da købelovens bestemmelser for fortrydelsesret hermed er udløbet.

Hvad koster det at sælge en genstand på auktion?

Det er gratis at sætte sine varer til salg hos AnotherAuction. Når en vare sælges fratrækkes 10 % af salgsprisen i sælgergebyr.

Hvordan vurderes værdien af mine genstande?

AnotherAuction er en ren selvbetjenings platform, og det vil sige at du selv vurderer hvad du mener dine ting er værd. Husk dog at hvis man ikke er realistisk bliver varerne næppe solgt.

Hvor længe kører auktionerne?

Alle auktioner løber i 7 dage. Er din varer ikke solgt starter den forfra. Du skal ikke gøre andet end at vente til den rigtige kunde kommer og køber den.

Må jeg sætte til salg andre steder samtidigt med at de er lagt på AnotherAuction.dk?

Ja, naturligvis. Du har fri ret til at sælge dine varer hvor du vil. Du kan se AnotherAuction som en ekstra salgsplatform som er helt gratis at lægge til salg på. Hvis dine varer bliver solgt andetsteds før de bliver solgt på AnotherAuction kan du nemt tilgå ”Min side” og ”Mine auktioner” og slette den pågældende varer fra AnotherAuction platformen. Vær dog sikker på, at der ikke er afgivet et bud på varen som blot venter på at auktionen udløber, da den dermed anses som solgt hos os.

Hvad sker der, hvis ingen byder på en vare?

Hvis ingen byder på en vare i auktionens 7 dages varighed, genstarter auktionen blot igen. Det der det samme som på en webshop hvor varerne er til salg indtil de bliver solgt.

Hvad hvis jeg vil rette i mine auktioner eller ikke vil sælge alligevel?

Du kan rette eller slette dine annoncer på ”Min side” og ”Mine auktioner”, men er der bud på din auktion må du ikke rette eller slette den.

Kan jeg sætte en mindstepris på mine genstande?

Ja, du kan sætte en mindstepris. Denne mindstepris bliver vist på auktionssiden og der kan ikke bydes under denne pris.

Betaling og levering

Hvordan betaler jeg for en vunden auktion?

Det forgår som en normal webshop. Du har forud for dit bud på en auktion indtastet dine betalingsoplysninger. Når du vinder en auktion, bliver pengene automatisk trukket fra din konto. Du modtager herefter en faktura og nu er det tid til at kontakte sælger og aftale nærmere om levering eller afhentning.

Hvilke betalingsmetoder accepteres?

Vi accepterer Mastercard og Kreditkort.

Hvordan lægger jeg mit betalingskort ind?

Du starter med at oprette en gratis bruger. Dette gøres direkte fra forsiden. Når du er logget ind, tilgår du menuen øverst i højre hjørne. Her finder ud ”Min side”. Tryk på denne og tryk dernæst på ”Mine betalingsmetoder”. Her indtaster du dine oplysninger og du er nu klar til at byde på dine favoritting.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler for en vunden auktion?

Hvis beløbet ikke kan hæves på dit indtastede kort, får du tilsendt en betalingsfaktura fra AnotherAuction med 3 dages betalingsfrist.

Hvordan får jeg leveret de varer, jeg har købt?

Efter endt auktion får køber og sælger oplysningerne på hinanden. Parterne aftaler levering eller afhentning indbyrdes.

Andre spørgsmål

Kan jeg returnere en genstand, jeg har købt på auktion?

Som udgangspunkt nej. Alle køb på auktion er endelige og kan ikke returneres. Er sælger erhvervsdrivende (forhandler) gælder der købelovens bestemmelser for fortrydelsesret.

Er der garanti på varer købt på auktion?

Nej, varer købes som beset, og der gives normalt ingen garanti. Køber opfordres derfor til at gennemse og evt. afprøve varen ved afhentning eller leveringen. Hvis varen ikke lever op til forventningerne ved denne overlevering, kan man nægte overtagelsen. Pengene fra købet kan i disse tilfælde tilbageføres til køber.

Kan jeg se varerne før auktionen?

I nogle tilfælde kan der arrangeres besigtigelse. Denne aftale skal laves igennem AnotherAuction. Kontakt derfor vores Support Team for at høre nærmere på kontakt@anotherauction.dk

Hvordan sikrer auktionshuset, at varer er autentiske?

AnotherAuction sætter købere og sælgere sammen. Vi tjekker ikke varerne inden de bliver solgt. Derfor opfordres køber til at gennemse den købte vare ved overleveringen. Hvis varen ikke lever op til forventningerne ved denne overlevering, kan man nægte overtagelsen. Pengene fra købet kan i disse tilfælde tilbageføres til køber.

Juridiske og etiske spørgsmål

Hvad er mine juridiske forpligtelser som budgiver?

Som budgiver er du juridisk forpligtet til at betale for de varer, du vinder, og overholde auktionshusets regler.

Kan jeg annullere mit bud, hvis jeg fortryder?

Nej, når et bud er afgivet, er det bindende og kan ikke annulleres.

Hvilke rettigheder har jeg som sælger på en auktion?

Som sælger har du ret til at fastsætte en mindstepris og modtage betaling for solgte varer efter auktionsbetingelserne.

Hvordan håndterer auktionshuset tvister mellem købere og sælgere?

Vi bestræber os på at mægle og finde en løsning i tilfælde af tvister, baseret på vores auktionsbetingelser.

Hvad sker der, hvis en genstand viser sig at være stjålet?

Hvis en genstand viser sig at være stjålet, vil vi samarbejde med de relevante myndigheder for at returnere genstanden til dens retmæssige ejer.

Hvordan sikrer auktionshuset etisk handel?

Vi følger strenge etiske retningslinjer og lovgivning for at sikre, at alle varer handles lovligt og etisk.

Vi håber, disse svar hjælper med at give et klart billede af, hvordan AnotherAuction fungerer. Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@anotherauction.dk eller +45 40888810.